KultúrFront

Cikkajánló: A new yorki oktatási hivatal szaktanácsadója faji diszkriminációra bíztatja a tanárokat

2019. május 29. - culturewars

A New York Post írása itt olvasható.

 

Az társadalomtudományi karok boszorkánykonyháiban kifőzött ideológiai kotyvalékok sajnos nem maradnak az elefántcsonttorony falai között, óhatatlanul átgyűrűznek a való életbe. A divatos interszekcionális szemlélet (miszerint a legfőbb kérdés, hogy az etnikai, nemi hovatartozásunk, esetleg szexuális irányultságunk miatt vagyunk-e épp elnyomva) mostanra gyökeret vert a maga fertelmes nyelvezetével mind a politikai párbeszédben, mint az óriásvállalatok kommunikációjában.

 

A New York Post cikkje szerint a városi oktatási hivatal által küldött szaktanácsadó fehérekkel szembeni diszkriminációra bíztatta az oktatókat a méltányosság nevében. Darnisa Amante szerint egy jómódú háztartásból érkező feketét is előnyben kell részesíteni egy szegény fehér fiúval szemben, mivel szerinte az előbbinek egyre kevesebb lehetősége lesz az életben, az utóbbival ellentétben.

A bejegyzés trackback címe:

https://culturewars.blog.hu/api/trackback/id/tr1614868404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása