KultúrFront

Ismert netes trollok szállnak ringbe az EP választásokon

2019. április 27. - culturewars

Trump 2016-os megválasztása után nem is annyira meglepő, hogy youtube-os trollok is szerencsét próbálnak a politika világában. A majdnem egy milliós követettséggel rendelkező PC-ellenes, antifeminista Carl Benjamin az EU-ellenes UKIP színeiben indul az EP választásokon, hogy Anglia dél-nyugati régióját képviselje.

 

sargon_2.PNG

 

 

A Youtube-on Sargon of Akkad néven futó Carl sosem tartotta mások érzékenységét szem előtt internetes karrierje során, bőséges munícióval ellátva politikai ellenfeleit és a különböző médiaorgánumokat. 2016-ban például egyik videójában leszögezte, hogy a munkáspárti Jess Phillipset „még csak meg sem erőszakolná”, miután a képviselőnő bagatelizálta a férfiakat érintő nehézségeket a brit parlamentben.

Carl Benjaminnak azonban Trump példáján okulva esze ágában sincs bocsánatot kérni korábbi polgárpukkasztó magatartásáért. Sőt! Egy sajtótájékoztató folyamán koszos rágalom kufároknak nevezte az újságírókat és riportereket majd az arcukba dörgölte, hogy az ő nézettségük és olvasottságuk csökken, míg az őhozzá hasonló new-media személyiségek befolyása csak nő.

Az alább látható Gibraltáron rögzített videóban még tovább tetézi: kifejti, hogy ha a spanyolok lezárják a határt Gibraltárral, a britek a portugálokkal karöltve megszállják Spanyolországot, elfoglalják, majd leégetik Madridot és erővel nyitják meg a határt. Felvilágosít minket, hogy a Brit Birodalom helyreállítása a UKIP programjának a részét képezi, ugyanis „a Birodalom semmi rosszat nem csinált”, valamint, hogy kétféle ember létezik ezen a világon: az angol és a német. A miheztartás végett Jesse Philipset is megemlítette: mivel ekkora felháborodást váltott ki, hogy nem erőszakolná meg a képviselőt, lehet, engedni fog a nyomásnak, csak aggódik, hogy nincs annyi sör a világon.

Mivel mi már Nigel Farage EP-s savazómaratonjain is remekül szórakoztunk, a részünkről sok sikert kívánunk Benjaminnak, egy Guy Verhofstadttal folytatott adok-kapok reményében.

 

UPDATE: Időközben törölte a fenti videót a YouTube, de Facebookon még fellelhető. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://culturewars.blog.hu/api/trackback/id/tr8414788762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása